Kategoriat
Haastattelut

Taiteilijahaastattelussa Niina Makkonen

Kuka olet ja mitä teet?
Olen -99 syntynyt, ammatiltani pintakäsittelijä sekä media-alan ja kuvallisen ilmaisun toteuttaja itä-suomesta. Maalaan akryylimaaleilla kauniita asioita jotka ensin taltioin kameralle. Taiteen tekeminen painottuu vielä vapaa-ajalle, toivottavasti joskus tulevaisuudessa myös työajalle.

Miten sinusta tuli taiteilija?
Tykkäsin pienestä lähtien askarrella ja piirtää. Teini-ikäisenä kuvioihin tuli akryylimaalit jolloin innostuin maalaamisesta ja myöhemmin hain opiskelemaan. Nykyään maalaan melkein päivittäin ja taide on tärkeä osa elämääni.

Millä tekniikalla teet taidetta?
Teen pääosin akryylimaalauksia, joskus väliin mahtuu myös öljyvärimaalauksia. Käytän maalaamiseen siveltimiä, yleensä aika pieniä sillä sorrun liikaa yksityiskohtiin. Liian yksityiskohtaisen ja silotellun lopputuloksen rinnalle olen löytänyt modeling pasten jolla saa teokseen kaunista tekstuuria ja joka muistuttaa kokeilemaan ja leikkimään.
Tykkään myös piirtää lyijykynällä. Luonnoskirjani on piirrettyjä kasvoja varten.

Kuvaile maalaustyyliäsi?
Maalaustyylini on pääosin hyvin realistinen kun maalaan näkemistäni asioista. Tunteesta inspiroitunut teos on jotain muuta.

Mikä inspiroi sinua tekemään taidetta?
Minua inspiroi kauniit asiat ja niiden kuvaaminen. Maisemat, ihmiset, eläimet, tunteet, esineet, auringonsäteet pinnoilla.

Minkälainen taide koskettaa sinua?
Minua koskettaa taide jossa hienosti kuvataan tunnetta. Myös rohkea värien ja maalikerrosten käyttö.

Mitkä ovat tulevaisuuden taiteelliset tavoitteesi?
Toivon pääseväni tekemään enemmän tilaustöitä sekä osallistumaan taidenäyttelyihin yksin tai muiden taiteilijoiden kanssa.

Lyhyet vastaukset lyhkäisiin kysymyksiin

Kuka on lempitaiteilijasi? Tove Jansson
Mikä on suosikkivärisi? Punainen
Mikä tai millainen on sinun suosikkipensselisi? Suosikkipensselini on litteä ja suorakulmainen. Sillä saa maalattua isompia alueita ja sillä pääsee myös pieniin teräviin kulmiin sen suorakulmaisuuden ansiosta.
Mitä ääntä rakastat? Sateen ropinaa
Mitä ääntä inhoat? Maiskutusta.
Missä haluaisit nähdä taidettasi esillä? Tavallisten ihmisten seinillä katseltavana ja tuomassa iloa.
Jos et tekisi taidetta, mitä tekisit? Varmaankin koruja.

Tutustu Niinaan ja hänen taiteeseensa osoitteessa: https://artnow.fi/taiteilijat/makkonenniina/