Kategoriat
Haastattelut

Taiteilijahaastattelussa Pia Virta

Kuka olet ja mitä teet?
Olen 34 vuotias taiteilija/valokuvaaja harrastaja Lohjalta. Työskentelen osastonsihteerinä sairaalassa. Työn vastapainona tärkeänä osana toimii perhe, ystävät, luonto ja taide. Teen abstrakteja sisustusmaalauksia sivutoimisesti kuten myös valokuvaustakin.

Miten sinusta tuli taiteilija?
Taiteellisuus on kuulunut elämääni pienestä pitäen. Lapsena toivoin, että minusta tulisi taiteilija ja myös luonto kiinnosti kovasti. Olenkin opiskellut jo neljä ammattia. Ensimmäiseksi olen valmistunut Parturikampaajaksi koska halusin työskennellä luovalla alalla. Allergiasyistä olen jättänyt alan. Myöhemmin opiskelin Merkonomiksi ja Visuaaliseksi Markkinoijaksi. Kuitenkin sattumusten kautta päädyin työskentelemään vuonna 2014 Osastonsihteeriksi sairaalaan ja valmistuin Terveydenhuollon sihteeriksi. Sillä tiellä olen edelleen. Palava halu luovan työn äärelle ei ole sammunut ja niinpä vuonna 2019 aloitin akryylimaalausten tekemisen ja perustin kevytyrityksen sekä omat verkkosivut. Seuraavana vuonna 2020 tein jo tilaustöitä maalausten parissa.

Millä tekniikalla teet taidetta?
Tällä hetkellä Akryylimaaleilla.

Kuvaile maalaustyyliäsi?
Maalaan abstrakteja akryylimaalauksia.
Maalaukseni ovat usein luonto ja kukka aiheisia abstrakteja teoksia.
Pidän eri tekniikoista, metallin hohdosta ja kimmellyksestä, tekstuurista pinnoilla ja hillityistä väreistä sekä niiden yhdistelemisestä. Sävymaailma tauluissa on usein hillitty, pastellinen ja neutraali, tehosteena käytän usein metallin hohtoa ja kimmellystä sekä tekstuuria pinnoissa.

Mikä inspiroi sinua tekemään taidetta?
Luonto ja valokuvani luonnosta. Seuraan paljon muita taitavia modernin taiteen tekijöitä ja heiltä saan myös runsaasti inspiraatiota.

Minkälainen taide koskettaa sinua?
Kaikenlainen taide. Valokuvaus taide, moderni taide ja ns. sisustustaide on mieleeni. Kaunis koti ja kodin väreihin sointuva maalaus tai kuva koskettaa aina.

Mitkä ovat tulevaisuuden taiteelliset tavoitteesi?
Toivon kehittyväni maalausten parissa ja oppivani uusia tekniikoita ja saavani uusia ideoita, sekä toivon taulujeni löytävän tiensä näyttelyihin ja että ihmiset löytäisivät jatkossakin omaan kotiinsa tai työtiloihin sopivaa taidetta.

Mikä on sinun mottosi?
Love what you do and do what you Love.

Lyhyet vastaukset lyhkäisiin kysymyksiin

Mikä on suosikkivärisi? Roosa
Mikä tai millainen on sinun suosikkipensselisi? Viisto palettiveitsi on usein toiminut pensselinä
Mikä on lempisanasi? Harmonia
Mitä sanaa inhoat? Kirosanoja
Mitä ääntä rakastat? Linnun laulua
Mitä ääntä inhoat? Moottorin ääntä (auton, moottoripyörän, sahan)
Missä haluaisit nähdä taidettasi esillä? Kaapelitehtaalla
Jos et tekisi taidetta, mitä tekisit? Tekisin, jotain muuta luovaa työtä.

Tutustu Pia Virran teoksiin tästä: https://www.artnow.fi/taiteilijat/Linkart/