Taiteilijan opas

Taiteilijan opas: Vinkkejä oman taidegallerian luomiseen

Rekisteröitymällä ArtNow palveluun voit helposti avata oman taidegalleriasi, jossa voit esitellä taidettasi ja osaamistasi ja myydä taideteoksiasi. Olemme koonneet tälle sivulle muutamia vinkkejä miten voit luoda näyttävän ja houkuttelevan taidegallerian.

Voit esitellä ja myydä vain uniikkia taidetta. Jos myyt esimerkiksi taidevalokuvia tai julisteita tulee sinun selkeästi kertoa, että kyseessä on uniikki kappale.

Kirjoita lyhyt kuvaus taideteoksesta. Monet taiteen ostajat haluavat kuulla esimerkiksi mikä on inspiroinut taiteilijaa luomaan teoksen tai onko teoksella jokin tarina kerrottavanaan.

Sinä päätät taideteoksesi hinnan. ArtNow ei ota myydyistä teoksista provisiota eikä osallistu kaupantekoon.

Valitse jo olemassaolevista tai lisää uusia teostasi kuvaavia tunnisteita (asiasanoja). Tunnisteet auttavat ostajia löytämään teoksesi, joten valitse ne huolellisesti.

Asiakkaat haluavat tietenkin myös nähdä taideteoksesi. Ota teoksistasi selkeitä ja teräviä valokuvia. Monen älypuhelimen kamera on riittävän hyvä.

Pyri ottamaan kuvat suoraan edestä päin päivänvalossa ja vältä salaman käyttämistä, koska salama voi aiheuttaa heijastumia kuvaan.

Voit leikata kuvasta taustalla näkyviä turhia asioita pois jollain kuvankäsittelyohjelmalla (esim. Snapseed älypuhelimissa, PhotoShop tai ilmainen XnConvert tietokoneissa). Voit myös tarvittaessa hieman säätää kuvan valoisuutta ja kontrastia, mutta vältä liiallista kuvanmuokkausta jotta teoksen alkuperäiset värit toistuvat oikeanlaisina.

Voit ladata yhteensä kolme kuvaa yhdestä teoksesta, jos haluat. Vain yksi kuva on pakollinen ja usein riittävä, mutta pääkuvan lisäksi haluat kenties esitellä teoksen yksityiskohtia tai näyttää miltä teos näyttää kalustetun huoneen seinällä.

Kuvien yhteenlaskettu koko ei voi ylittää 10 Mb. Ladatessasi kuvia järjestelmämme pienentää tarvittaessa hieman kuvia, mutta jos kuvat ovat liian suuria voit joutua ensin pienentämään niitä hieman kuvankäsittelyohjelmalla tai poistamaan jonkin kuvan.

Muista myös kertoa toimitukseen ja maksuun liittyvistä asioista. Voit esimerkiksi kirjoittaa “Postituskulut 9,90€” tai “Postiennakko, tilisiirto tai käteinen”. Voit sitten tarkemmin sopia näistä ostajan kanssa.