Kategoriat
Haastattelut

Taiteilijahaastattelussa Tiina Lindholm

Kuka olet ja mitä teet?
Olen sivutoiminen kuvataiteilija ja yrittäjä. Päivätyökseni teen toimistotyötä isossa organisaatiossa, ja taiteen tekeminen on minulle keino rentoutua ja toteuttaa itseäni luovan tekemisen parissa.

Miten sinusta tuli taiteilija?
Olen aina piirtänyt ja maalannut, kunnes lukion jälkeen oli vuosien tauko, etten tehnyt näitä juuri ollenkaan. Kun siirryin työelämään kaupallisten opintojen jälkeen, kaipasin taas elämääni luovaa tekemistä, ja aloin uudestaan harjoittelemaan eri tekniikoilla taiteilua. 2014 aloitin kuvataiteen perusopinnot, ja sen jälkeen maalaaminen tuli jäädäkseen.

Millä tekniikalla teet taidetta?
Maalaan pääosin akryyliväreillä, mutta käytän toisinaan taiteessani myös luonnonmateriaaleja tai kierrätysmateriaaleja. Joskus piirrän hiilellä tai pastelliväreillä.

Kuvaile maalaustyyliäsi?
Maalaan pääosin eläimiä tai luontoon liittyviä abstrakteja teoksia. Joskus suunnittelen maalauksiani tarkemmin, mutta yleensä annan vain siveltimen kuljettaa, ja käytän niitä värejä jotka siihen hetkeen tuntuvat oikeilta.

Mikä inspiroi sinua tekemään taidetta?
Saan inspiraationi luonnosta; väreistä, näkymistä ja pienistä yksityiskohdista.

Mitkä ovat tulevaisuuden taiteelliset tavoitteesi?
Maalaaminen on minulle ensisijaisesti harrastus, mutta laitoin tänä vuonna (2022) pystyyn myös oman toiminimen sitä varten. Toivoisin, että taiteeni ilahduttaa tai koskettaa monia ihmisiä.

Lyhyet vastaukset lyhkäisiin kysymyksiin

Kuka on lempitaiteilijasi?
Reidar Särestöniemi ja Kaisa-Tuulia Tuomi

Mikä on suosikkivärisi?
Punainen

Mikä tai millainen on sinun suosikkipensselisi?
Eniten pidän palettiveitsestä

Mitä ääntä rakastat?
Linnunlaulua

Tutustu Tiinan taiteeseen osoitteessa: https://artnow.fi/taiteilijat/tlindholm.art/