Kategoriat
Näyttelyt

Syysnäyttely 2021

Tähän yhteisnäyttelyyn tämän näyttelyn kuraattorina toimiva Kim Holmberg on valinnut teoksia jotka ovat saaneet hänet hetkeksi pysähtymään ja kenties huokaamaan hiljaa “Vau!“. Valitut teokset ovat syystä tai toisesta puhutelleet häntä, kenties niiden teema tai idea on ollut erityisen vaikuttava tai kekseliäs, tai niiden tarina on koskettanut. Kimin mukaan yhteistä kaikille valituille teoksille kuitenkin on, että ne suorastaan huokuvat lahjakkuutta.

Mirja
Mirja

Sanna Niikkonen
Kuin kasvojen heijastus vedenpinnassa tai ikiaikaiset jäätyneet kasvot jäätiköstä lohjenneen lohkareen pinnalla. Mirja näyttää nukkuvan, kenties ikuista unta, mutta teos on samalla hyvin elävä ja odotankin melkein, että maalauksen nainen avaa silmänsä minä hetkenä hyvänsä. Äärettömän kaunis ja hyvin vangitseva teos.

Cradle of the sun
Cradle of the sun

Tiina Pietiläinen
Joka kerta kun katson tätä teosta löydän siitä uusia yksityiskohtia ja uusia syvyyksiä. Kaikki nuo yksityiskohdat ikään kuin haastavat pohtimaan niiden merkitystä ja teoksen tarinaa. Auringon lämpö, ääniaaltoja, Doppler efektejä, valtatie, auringonpurkaus, kaupunki, tehtaan savupiippuja, Kuubalaisesta sikarista nouseva savukiehkura jonka voi melkein haistaa, silta, ja niin monia muita tarinan aineksia voi löytää tästä Tiinan upeasta taideteoksesta.

Ruuhka-aika
Ruuhka-aika

Johanna Virtanen
Johannan teos Ruuhka-aika on hauska ja iloinenkin, mutta muistuttaa samalla ihmisten usein tarpeettomastakin kiireestä. Kalat tarkkailevat toisiaan, kuten ihmisetkin usein tekevät, suhahtaessaan toistensa ohi jatkaen omaa kiireistä elämää. Teos kehottaakin mielestäni pysähtymään ja huomioimaan kanssaihmisemme, kuuntelemaan ja keskustelemaan, olemaan läsnä, tässä ja nyt.

Koukussa kurveihin
Koukussa kurveihin

Jenna Myllykoski
Jennan teoksen värien ilotulitus ja aaltoilevat kurvit saavat katsojan todellakin koukkuun. Taiteilijan rohkeat ja sulavat siveltimen liikkeet antavat teokselle voimallistuttavan tunnelman ja tarjoaa samaa myös katsojalle.

Keltaniittyperhonen
Keltaniittyperhonen

Heidi Keskikylä
Heidin teos on kuin useista hieman päällekkäin otetuista polaroidkuvista koottu palapeli joka yhdistää upeasti geometrisiä muotoja ja leikkii väreillä. Teos vangitsee katsojan huomion ja suorastaan haastaa katsojan "ratkomaan palapelin", ja tutkimaan tarkkaan teosta, Keltaniittyperhosta.

The void of a broken mind
The void of a broken mind

Jesse Ohvo
Jessen teoksen teemana on masennus ja "miltä tuntuu kun pää lyö vaan tyhjää, mutta samaan aikaan pinnan alla on 1000 ajatusta". Juuri tätä teos myös symboloi upeasti, yhdistäen kirkkaita ja tummanpuhuvia sävyjä jotka tuovat teokseen liikettä, kuin kuvastaen kaikkia noita ajatuksia syöksymässä mielessä. Näin teos kannustaa katsojaa pysähtymään, rauhoittumaan, ja kuuntelemaan itseään, pitämään huolta itsestään.

In my Dreams New York
In my Dreams New York

Saara Blomqvist
Voin melkein kuulla Frank Sinatran laulavan "I want to be a part of it, New York, New York" ja tuntea katukauppiaiden Hot Dog kärryistä nousevan tuoksun kun katson tätä Saaran upeaa teosta. Ison Omenan pilviin kurottavat rakennukset kultaisen sateenkaaren alla hieman sumuisena syysaamuna. Kukapa ei uneksisi New Yorkista tätä teosta ihallessaan.

Golden sky
Golden sky

Irina Rantalaiho
Irinan teosta katsellessa voi melkein nähdä kovan marmorin väreilevän, kaasuplaneetan pinnalla raivoavan myrskyn, tai veteen liukenevia kemikaaleja, mutta kaikki tapahtuu ikään kuin hidastettuna, lähes pysähtyneenä. Tuntuu kuin itse aika olisi vangittu teokseen tai vähintään aika tuntuu pysähtyvän sitä ihaillessa.

previous arrow
next arrow

Kaikki Syysnäyttelyn teokset 2021

Kim Holmberg
Näyttelyn kuraattori: Kim Holmberg

ArtNow:n ensimmäisen virtuaalisen yhteisnäyttelyn, Syysnäyttely 2021, kuraattorina toimii ArtNow palvelun ylläpitäjä, kuvataiteilija, taidekeräilijä, luennoitsija ja tutkija Kim Holmberg. Kim ihailee monia taiteilijoita, aina vanhoista mestareista useisiin ArtNow palvelussakin esillä oleviin taiteilijoihin. Lahjakkuus on asia jota hän suuresti arvostaa ja ihailee, ilmenee se sitten maalauksissa, teksteissä, musiikissa, tanssissa tai missä tahansa. Hänen tähän näyttelyyn valitsemansa taideteokset edustavatkin hänelle juuri lahjakkuutta.

Yksi vastaus aiheeseen “Syysnäyttely 2021”

Vastaa