Kategoriat
Haastattelut

Taiteilijahaastattelussa Riikka Koo

Kuka olet ja mitä teet?
Olen 36- vuotias itseoppinut taiteilija Oulusta.

Miten sinusta tuli taiteilija?
Olen koko ikäni taiteillut milloin milläkin. Maalaus on kuitenkin aina ollut lähimpänä sydäntäni, ja nyt viimeaikoina olen innostunut (taas) grafiikasta.

Olen jotain kursseja/ kouluja käynyt taiteeseen liittyen, mutta enimmäkseen olen kuitenkin itseoppinut. Aloitin maalauksen joskus nuorempana akvarelleilla, joista siirryin öljymaaleihin ja sittemmin akryyleihin ja abstraktimpaan.

Millä tekniikalla teet taidetta?
Pääasiassa maalaan akryyleillä niin valmiisiin kuin itse tekemiini taulunpohjiin. Maalaan myös paljon vanerille (teen pohjat itse). Välillä myös paperillekin. Grafiikan saralla olen harjoitellut taas linopainantaa, ja näitä töitä tulee jatkossa varmasti näkymään myös täällä.

Kuvaile maalaustyyliäsi?
Maalaustyylini on todella laaja. Pikkutarkasta työskentelystä isoihin abstrakteihin vetoihin. Tykkään todella yhdistellä eri tyylejäni keskenään, luoden jotain uutta kiinnostavaa. Värien harmonia ja tietynainen balanssi on minulle teoksissa todella tärkeä.

Mikä inspiroi sinua tekemään taidetta?
Maalaaminen antaa minulle aikaa omien ajatuksieni kanssa, ja haastaa minua jatkuvasti. Aina voi tehdä jotain uutta ja kokeilla villejäkin ideoita ja uusia tekniikoita.

Minkälainen taide koskettaa sinua?
Taide, joka tulee sydämestä. Sillä ei välttämättä tarvitse olla sen kummempaa “syvää” tarkoitusta, mutta siitä pitää näkyä, että se on ajatuksella ja täysillä tehty.
Tekijänsä näköinen teos, josta voi ajatella näkevänsä tekijän ajatukset ja tarkoituksen sitä työstäessään. Vaikka ei aina niitä ymmärtäisikään.

Mitkä ovat tulevaisuuden taiteelliset tavoitteesi?
Tavoitteenani on kehittyä jatkuvasti ja rohkeasti kokeilla uusia juttuja. Tavoitteena olisi saada maalattua myös uusia teoksia näyttelyitä varten (joista olen toistaseksi nyt kieltäytynyt tälle vuotta, paitsi tammikuun Galleria Foggassa järjestetty ryhmänäyttely “Forecasting Aurora Borealis”, jossa olin mukana)

Lyhyet vastaukset lyhkäisiin kysymyksiin

Kuka on lempitaiteilijasi?
Tähän en osaa vastata. Upeita taiteilijoita on niin paljon.

Mikä on suosikkivärisi?
Vihreä. Vaikka harvemmin sitä maalatessani käytän.

Mikä tai millainen on sinun suosikkipensselisi?
Tarpeeksi kulunut

Mikä on lempisanasi?
perkele 😀

Mitä sanaa inhoat?
inho

Mitä ääntä rakastat?
lintujen ääntä kesä-aamuisin

Mitä ääntä inhoat?
mopojen ääntä

Missä haluaisit nähdä taidettasi esillä?
Kotikaupungissani

Jos et tekisi taidetta, mitä tekisit?
tekisin sitä kuitenkin

Jos Leonardo da Vinci tai Vincent van Gogh näkisi sinun taideteoksen, mitä toivoisit hänen sanovan?
kyllä sinä jotakin osaat

Tutustu Riikan taiteeseen osoitteessa: https://artnow.fi/taiteilijat/RiikkaKoo/